Hvordan virker luft til vand varmepumpe?


Står du og skal til at udskifte dit gamle oliefyr?
Eller er det måske et gammelt gasfyr, som du er blevet træt af at betale i dyre domme til?
Så læs med her på siden om, hvordan den energibesparende luft til vand varmepumpe virker. 

 

En luft til vand varmepumpe består af minimum én del udenfor dit hus, og én del som er indenfor.

Den fungerer ved, at den udnytter energien fra luften udendørs til at varme din bolig op hele året rundt. Det gør den ved at udedelen, som indeholder en ventilator, overfører varmen i luften til et kølemiddel. Herefter hæver en kompressor trykket, hvilket får kølemidlets temperatur til at stige.

Den opvarmede kølevæske transporteres derefter via isolerede rør til den del af varmepumpen, som er inde i huset. Herfra kan den varme væske overføres til husets radiatorer, gulvvarme, brusebad eller lignende.

Varmen kan også blæses direkte ud i rummet. Pumpen styres inde fra dit hus og skal være koblet til husets strømforsyning for at fungere. Kølemidlet er frostsikkert ned til -20 grader, så der skal usædvanlige danske vejrforhold til, for at varmepumpen ikke længere vil kunne forsyne din bolig med varme.

Hvilken størrelse skal du vælge?

Når du har besluttet dig for, at du vil installere en varmepumpe, så skal du herefter finde ud af hvilken størrelse, som er nødvendig for at forsyne dit hus med tilstrækkelige mængder varme. I den forbindelse skal du gange størrelsen af din bolig med den mængde energi, du forbruger i varme per kvadratmeter. Resultatet vil indikere den nødvendige størrelse på varmepumpen ud fra kWh varme.

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvordan luft til vand varmepumpe virker, så er du velkommen til at kontakte os – lokale VVS i Sønderborg – for mere information.

24 timers døgnvagt

365 dage om året

Skal fyret serviceres?

Så hjælper vi gerne

luft til vand varmepumpe
vvs

Få et uforpligtende tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi er utrolig flinke at snakke med,
og vil rigtig gerne høre om dit projekt.

witt og søn logo

Alle vore priser er inkl. moms

Kontakt

Tlf: 7446 1164
info@witt-vvs.dk

Telefontider

Man til tors:  7.30-15.45
Fredag:          7.30-12.15

Witt Og Søn Gazelle 2021
Godt arbejdsmiljø - Trivsel og gode arbejdsforhold Miljøfokus - fokus på bæredygtighed og grøn omstilling grønne-investeringer.dk